CHEMARE adresată tuturor militanţilor de stânga din România

 

Dragi Prieteni,

Curentele  socialiste din cadrul stângii româneşti după 1989 sunt :

  • social-democraţii (cei care nu mai au nimic în comun cu socialismul);
  • socialiştii revoluţionari (cei ce se declară comunişti sau comunişti nepecerişti);
  • socialiştii democratici reprezentativi (o parte din membrii  Partidului Alianţa Socialistă);
  • socialiştii democratici participativi (membrii Comitetului Fondator al Partidului Socialsimului Participativ Român şi toţi  cei care militează pentru promovarea în practică a tezelor socialismului participativ românesc).

În baza acestei clasificări toţi militanţii de stânga din România şi din întreaga Lume pot fi incluşi în una din aceste grupări. O astfel de clasificare va permite o regrupare a forţelor de stânga  pe baza unor principii clare fără de care progresul pe această zonă va rămâne nesemnificativ.

La începtul secolului XXI un partid de stânga fără o ideologie clar definită, adaptată actualei evoluţii sociale şi economice a societăţii, însuşită, susţinutăa şi promovată de toţi membrii, simpatizanţii şi susţinătorii acestuia, după cum a dovedit experienţa din ultimii 20 de ani, nu poate deveni un partid important al stângii româneşti şi al electoratului de stânga din România.

Propunem deci militanţilor cu orientare politică de stânga care au luat cunoştinţă de materialele publicate pe site-ul: www.pspr.forumul-socialist.ro şi doresc să activeze ca "Socialişti Democratici Participativi" să comunice pe adresa pspr@forumul-social.ro  sau rpsp@forumul-social.ro :
Nume şi prenume, Data şi locul naşterii, Numărul C.I sau al Buletinului, CNP, Adresa completă, Profesia şi  numărul de telefon ,
pentru a deveni Membrii ai Comitetului Fondator al Partidului Socialismului Participativ Român şi participanti activi în acţiunea de interes naţional de unificare a mişcării de stânga din România pe baza "tezelor socialismului participativ român".

 

Constantin Creţu  
Preşedintele Comitetului Fondator
Bucureşti: 19 Februarie 2010